Fläskpannkaka

Mycket god fläskpannkaka gjord på Nycklebys goda mjölk!

Fläskpannkaka
Skriv ut recept
Portioner
6 personer
Tillagningstid
30 minuter
Portioner
6 personer
Tillagningstid
30 minuter
Fläskpannkaka
Skriv ut recept
Portioner
6 personer
Tillagningstid
30 minuter
Portioner
6 personer
Tillagningstid
30 minuter
Ingredienser
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225° Ställ in och förvärm långpannan.
  2. Tärna fläsket.
  3. Vispa hälften av mjölken med mjölet och saltet. Vispa äggen med resten av mjölken. Rör ihop blandningarna och ställ i kylen under tiden det tärnade fläsket steks.
  4. Ta ut långpannan. Smörj långpannan med fettet från fläsket och fördela sedan fläsket i långpannan. Häll över smeten och sätt in i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills pannkakan blivit gyllenbrun, luftig och fin.
  5. Serveras med rårörda lingon och ett glas iskall mjölk från Nyckleby gårdsmejeri.
Dela det här receptet