Gifflar

Mycket goda gifflar gjorda på keso gjord på Nycklebys goda mjölk (se separat recept).

Gifflar
Skriv ut recept
Mycket goda gifflar gjorda på keso gjord på Nycklebys goda mjölk (se separat recept).
Portioner
8 gifflar
Tillagningstid Passiv tid
12 minuter i ugn 40+25 minuter jäsning
Portioner
8 gifflar
Tillagningstid Passiv tid
12 minuter i ugn 40+25 minuter jäsning
Gifflar
Skriv ut recept
Mycket goda gifflar gjorda på keso gjord på Nycklebys goda mjölk (se separat recept).
Portioner
8 gifflar
Tillagningstid Passiv tid
12 minuter i ugn 40+25 minuter jäsning
Portioner
8 gifflar
Tillagningstid Passiv tid
12 minuter i ugn 40+25 minuter jäsning
Ingredienser
Portioner: gifflar
Instruktioner
  1. Finfördela smöret i mjölet med en kniv.
  2. Låt mjölken bli lite varmare än ljummen och blanda i jäst, uppvispade ägg, keso och salt. Rör om tills jästen smält.
  3. Tillsätt degvätskan i mjölblandningen.
  4. Knåda ihop till en deg och jäs i 40 minuter.
  5. Ta upp på bakbordet och dela i fyra delar, som du kavlar till runda "pizzabottnar". Dela varje del i åtta delar, som ska bli åtta gifflar.
  6. Rulla ihop gifflarna genom att börja rulla från den breda änden. Lägg snibbarna nedåt.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Jäs gifflarna under bakduk 20-25 minuter på plåten.
  9. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö vallmofrö eller sesamfrö på gifflarna precis före gräddning.
  10. Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter eller tills gifflarna fått gyllenbrun färg.
Dela det här receptet