Hemmagjord ost

Den godaste osten

Hemmagjord ost
Skriv ut recept
Den godaste osten
Portioner
1 kg ost
Portioner
1 kg ost
Hemmagjord ost
Skriv ut recept
Den godaste osten
Portioner
1 kg ost
Portioner
1 kg ost
Ingredienser
Portioner: kg ost
Instruktioner
  1. Värm mjölken till 37 grader Ta ifrån värmen och rör ned ostlöpen. Gärna blandad med lite vatten. Lägg på lock och låt mjölken stå ca 40 min. Vispa så vassle och ostmassa delar sig. Stjälp upp ostmassan i ett "ostkar" med duk i.
  2. Vänd osten några gånger om dagen och byt duk. Salta på osten runt om de första dagarna. När osten blivit stabil så den klarar sig utan ostkar, låt den torka med ostduk runt om. Vänd regelbundet, om det blir mögelangrepp. Skrapa bort detta.
Dela det här receptet