Karamellpudding

En mycket god dessert efter en stor middag.

Karamellpudding
Skriv ut recept
God att servera med Nycklebys kalla goda mjölk till.
Portioner
6 personer
Tillagningstid
45 minuter i ugn
Portioner
6 personer
Tillagningstid
45 minuter i ugn
Karamellpudding
Skriv ut recept
God att servera med Nycklebys kalla goda mjölk till.
Portioner
6 personer
Tillagningstid
45 minuter i ugn
Portioner
6 personer
Tillagningstid
45 minuter i ugn
Ingredienser
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Koka socker och vatten tills det blir ljust brunt, tar 5-8 min. Häll karamellen i portionsformar eller i botten på en större form.
  2. Värm upp mjölken
  3. Vispa upp äggen i en bunke och rör i burken karamelliserad mjölk, vispa slätt. Vispa i den uppvärmda mjölken och häll smeten i formarna.
  4. Ställ formarna i en långpanna och fyll pannan med vatten ungefär upp till halva formarna. Grädda mitt i ugnen i 150°C ca 45 min eller tills smeten verkar fast. Låt svalna och ställ i kylen.
  5. När de ska serveras så ta en kniv runt formens kant och vänd upp på ett fat.
  6. Puddingen blir god även utan karamellsocker i formen och det går också bra att toppa den med socker och bränna av ytan.
Dela det här receptet