Moster Stinas äggost

Moster Stinas äggost

Moster Stinas äggost
Skriv ut recept
Äggost kan ätas med valfria tillbehör.(Även sill) Till midsommar lite socker och färska bär, till jul med en god sylt.
Portioner
4-6 personer
Tillagningstid
ca 10 min. + Tid för vasslen att rinna av ostmassan
Portioner
4-6 personer
Tillagningstid
ca 10 min. + Tid för vasslen att rinna av ostmassan
Moster Stinas äggost
Skriv ut recept
Äggost kan ätas med valfria tillbehör.(Även sill) Till midsommar lite socker och färska bär, till jul med en god sylt.
Portioner
4-6 personer
Tillagningstid
ca 10 min. + Tid för vasslen att rinna av ostmassan
Portioner
4-6 personer
Tillagningstid
ca 10 min. + Tid för vasslen att rinna av ostmassan
Ingredienser
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Häll mjölken i en kastrull. Vispa upp ägg, gräddfil och grädde som blandas med mjölken i kastrullen. Värm långsamt tills det börjar skära sig. Ställ kastrullen åt sidan och låt stå i 10 min. Låt vasslen rinna av genom en silduk. Det kan ta lite tid, men när ostmassan ser någorlunda "torr" ut så är det färdigt. Varvas med lite socker i äggostform (med hål i). Ställ kallt på en tallrik eller liknande så att den kvarvarande vasslen kan rinna av. Låt stå gärna över natten. Stjälpes sedan upp på ett fat och servera med det du gillar bäst.
Dela det här receptet